niedziela, 28 czerwca 2015

Pieczone ziemniaczki z rozmarynem.

Moim ulubionym dodatkiem do dań są ziemniaki. Nie mają sobie równych. Sposobów ich przyrządzania jest całe mnóstwo i to jest kolejnym atutem. Nigdy się nie nudzą:)!
Dziś przepis na pieczone ćwiartki ziemniaków z rozmarynem i papryką.


Składniki: 
- ziemniaki
- oliwa z oliwek
- rozmaryn
- ostra papryka (możemy użyć słodkiej papryki)
- folia aluminiowa

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na ćwiartki. Wrzucamy do miski, wlewamy odrobinę oliwy z oliwek i przyprawiamy. Mieszamy ziemniaki i wysypujemy je na blaszkę pokrytą folią aluminiową. Folia ułatwi nam czyszczenie piekarnika:). Ziemniaki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Pieczemy około 40 minut. 
Smacznego:)!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz