Składniki:
- 5 łyżeczek pesto
- 3 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- 4 łyżki startego parmezanu (lub innego sera tego typu)
- makaron 200 g (ja użyłam makaronu razowego - świderki, ale może być inny)
- pieprz
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Ja lubię al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy posiekany czosnek. Smażymy go kilkadziesiąt sekund i dodajemy odcedzony wcześniej makaron. Smażymy około 3 minuty lekko mieszając. Dodajemy parmezan. Po chwili dorzucamy pesto i mieszamy. Możemy doprawić jeszcze pieprzem. Po kilku minutach danie jest gotowe. Podając możemy jeszcze opruszyć parmezanem.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz