środa, 2 listopada 2016

Crispy Chicken Burger.

Przeważnie jemy burgery z mięsem wołowym, ale kiedy mamy ochotę na małą odmianę to polecam crispy chicken burgera ;).



Składniki (4 burgery):
- 4 bułki wiejskie
- ser cheddar
- pomidor
- sałata lodowa
- 2 filety z kurczaka
- jajko
- płatki kukurydziane
- cebula
- sól, pieprz, ostra papryka

Sos:
- jogurt naturalny
- łyżka majonezu
- 2 ząbki czosnku

Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy  na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryka i obtaczamy w jajku i lekko pokruszonych płatkach kukurydzianych. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Kurczaka pieczemy około 15 minut (po 10 minutach układamy na nim plastry sera cheddar).



W tym czasie kroimy pomidora, myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki sałatę. Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą. Bułkę kroimy na pół i wkładamy do piekarnika na 5 minut (ostatnie 5 minut pieczenia kurczaka). Kiedy kurczak będzie już upieczony, układamy wszystkie składniki w bułce. Możemy dodać też keczup.
Gotowe! Smacznego :)! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz