Zapraszam do skorzystania z przepisu ;).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhexerpTpF79xl2obrl_jyzi4r1vTOy8p7oPtGFaG71pb5B3nZYuuAMFBbYx2d_sNHm0QoVTJOX4g-pAuHqULBKswRc8HHA3ZbRCsoJZY5qVRHdmvwNtuzYgEMTldzzWI5_KGEAVEDrDcw/s640/Brokoli.jpg)
Składniki:
- brokuł
- serek topiony paprykowy (3 sztuki - duże, prostokątne opakowania)
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 6 plastrów szynki gotowanej
- szklanka mleka
- makaron spaghetti
- masło klarowane
- sól i pieprz
Brokuła gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, tak, żeby były lekko zeszklone. Dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i "różyczki" brokuła. Serek topiony mieszamy z mlekiem, solą i pieprzem (tak, żeby nie było dużych grudek, reszta rozpuści się na patelni) i wlewamy na patelnię. Całość mieszamy raz na jakiś czas i czekamy, aż sos zgęstnieje (około 10-15 minut).
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kiedy będzie już gotowy, polewamy go naszym sosem. Gotowe!
Smacznego!!! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz