Składniki (2-3 porcje)
- małe opakowanie sera mascarpone (250 g - np. Piątnica)
- suszone pomidory (około 8-10 sztuk)
- makaron kokardki
- jedna duża pierś z kurczaka
- czerwona papryka
- sól, pieprz i zioła prowansalskie
Paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Do smażenia używamy oliwę z suszonych pomidorów. Kiedy papryka lekko się zarumieni wyciągamy ją i wrzucamy na patelnię pokrojonego w kostkę kurczaka, którego przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. W międzyczasie gotujemy makaron (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Na patelnię dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory. Po około 5 minutach wrzucamy paprykę i dodajemy ser mascarpone. Pozostawiamy na patelni na 3-4 minuty, dodajemy makaron i mieszamy wszystko ze sobą.
Gotowe!
Smacznego ;)!
Paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Do smażenia używamy oliwę z suszonych pomidorów. Kiedy papryka lekko się zarumieni wyciągamy ją i wrzucamy na patelnię pokrojonego w kostkę kurczaka, którego przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. W międzyczasie gotujemy makaron (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Na patelnię dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory. Po około 5 minutach wrzucamy paprykę i dodajemy ser mascarpone. Pozostawiamy na patelni na 3-4 minuty, dodajemy makaron i mieszamy wszystko ze sobą.
Gotowe!
Smacznego ;)!
Bardzo dobry ten makaron, zrobiłam dzisiaj na obiad, zostało jeszcze na jutro! Pychotka!
OdpowiedzUsuń