- opakowanie pasty Pasta Tom Kha (polecam firmy Kanokwan)
- puszka mleka kokosowego
- dwie małe marchewki
- jedna czerwona papryka
- pieczarki (ok. 300 g)
- jedna duża pierś z kurczaka
- woda (około 400 ml)
- łyżka masła
- opakowanie makaronu ryżowego lub sojowego
- sól
- pieprz
Marchewkę obieramy, paprykę myjemy i kroimy warzywa w cieńkie paski. Pieczarki obieramy, kroimy w talarki. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, czyścimy ze wszystkich błonek i kroimy na małe kawałki. W garnku rozgrzewamy masło, kiedy będzie już gorące wrzucamy do niego nasze warzywa i kurczaka. Smażymy wszystko około 5 minut, wlewamy mleczko kokosowe i wodę. Dodajemy naszą pastę i gotujemy zupę około 30 minut. Makaron przygotowujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Kiedy makaron będzie już gotowy do spożycia układamy go na talerzu/misce i nalewamy zupę.
Gotowe! Smacznego! :)
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńMega zupa! Naprawdę polecam!
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna. warto spróbować.
OdpowiedzUsuń