Składniki:
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- pomidory w puszce
- kukurydza w puszce
- puszka groszku zielonego
- makaron świderki/kokardki
- łyżka oliwy do smażenia
- parmezan
- sól, pieprz
Tuńczyka podsmażamy 5 minut na patelni, dodajemy pomidory i smażymy kolejne 5 minut. Następnie wrzucamy groszek i kukurydzę, przyprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy w tym czasie wodę na makaron. Zawsze do wody dolewam łyżkę oliwy, wtedy makaron po odcedzeniu nie skleja się. Gotujemy makaron, odlewamy i wrzucamy na patelnię. Łączymy go z sosem i gotowe:). Jeżeli lubimy parmezan możemy przed podaniem danie posypać tym właśnie serem.
Prawda, że szybkie i proste?
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz