wtorek, 27 stycznia 2015

Zupa prowansalska.

Mało czasu na przygotowanie obiadu? Jesteś zbyt zmęczona/zmęczony na długie stanie w kuchni, a chcesz zjeść treściwy posiłek? Jest to przepis właśnie dla Ciebie :).



Składniki: 
- 500 g mięsa mielonego wieprzowego
- dwa ziemniaki
- mrożona mieszanka warzyw pokrojonych w słupki 
- cebula
- dwa śmietankowe serki topione (w tzw. kiełbasce)
- zioła prowansalskie
- oliwa do smażenia
- dwie kostki rosołowe
- sól i pieprz

Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy warzywa mrożone oraz kostki rosołowe. Ścieramy ziemniaki na tarce (ostrze jak do mizerii) lub kroimy nożem na drobne talarki i dorzucamy do garnka. Zaczynamy gotować na małym ogniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso mielone wraz z drobno poszatkowaną wcześniej cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy mięso będzie już podsmażone dokładamy je do garnka. Gotujemy około 30 minut. Dodajemy serki topione i zioła prowansalskie. Gotujemy 10-15 minut. Gotowe! Smacznego :)!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz